Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας - 26-06-2018 - ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας - 26-06-2018

Νέα - Ανακοινώσεις > Εκδηλώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Δράμας στα πλαίσια των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί, από το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας, η παρουσίαση του βιβλίου - τόμου  των Πρακτικών του  Συνεδρίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στις 16, 17 & 18 Νοεμβρίου 2012 με θέμα: «Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας», στο πλαίσιο προγραμματισμού εκδηλώσεων εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας και την ένταξή της στον εθνικό κορμό με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913.
Ο τόμος ήταν αδύνατον να εκδοθεί χωρίς τη χορηγία της ΔΕΚΠΟΤΑ γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Ψαρρά.
Η πολύτιμη αυτή έκδοση είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην πολιτιστική και ιστορική μας αυτογνωσία και θα δώσει πρόσοδο στις φυλαγμένες δικές μας ιστορικές τοπικές μνήμες και γνώσεις, χρήσιμα στοιχεία για την πνευματική μας οχύρωση ώστε η κοινωνία μας να προχωρεί δημιουργικά δείχνοντας την πορεία, η οποία φανερώνει τον αδιάλειπτο δεσμό χρόνου και μνήμης, και που ευχής έργο θα είναι, το βιβλίο αυτό να κοσμεί κάθε Δραμινό σπίτι.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο μουσικός δίσκος (cd) της συμπατριώτισσας και συντοπίτισσάς μας Σάσας Παπαλάμπρου που περιέχει ακούσματα και από την περιοχή μας.
Η εργασία της αναδεικνύει τον ελληνικό μουσικό πλούτο και τη συνδρομή του στο παγκόσμιο μουσικό ρεύμα. Τα τραγούδια του cd είναι ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια τα οποία κατάγονται από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας και της Δράμας καθώς έχουν εμποτιστεί με σύγχρονα μουσικά στοιχεία έτσι ώστε να μπορούν να απευθυνθούν τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στο κοινό του εξωτερικού και της διασποράς.
Η εκδήλωση – τελετή που συνίσταται σε δύο μέρη: πρώτα στην παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών του συνεδρίου «Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας», και δεύτερον στην παρουσίαση του cd της Σάσας Παπαλάμπρου (SASSA PAPALAMPROU / CRAMA - CD) θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αξίζει κανείς να απολαύσει αισθητικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είστε όλοι καλεσμένοι μας!
Γιάννης Παπουτσής
Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας

ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας
Τέρμα Πατριάρχου Διονυσίου
Περιοχή Αγίας Βαρβάρας
Δράμα - 66100
Τηλέφωνο: 25210 48304
e-mail: info[at]dekpota.gr

Επιστροφή στο περιεχόμενο